Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała do słoików

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarnka na 1 słoik 0,9
pieprz 2 ziarnka na 1 słoik 0,9 l
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt na 1 słoik 0,9 l
czosnek 1 ząbek na 1 słoik 0,9 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała do słoików

Wykonanie:
Kiełbasę obgotować przez 10 minut, wyjąć z garnka, pociąć w słupki. Przełożyć do wyparzonych słoików, zalać wywarem w którym się gotowała, dodać przyprawy, szczelnie zakręcić. Pasteryzować 80 minut i po 24 godzinach ponownie pasteryzować przez 80 minut. Słoiki wyjąć, wystudzić i przenieść do spiżarni. Kiełbasa wspaniale nadaje się do żurku, a z marynaty możemy zrobić sos lub żurek z dodatkiem mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.06.2016 18:59
takiej jeszcze nie jadłam , ciekawy przepis
Renataj 23.06.2016 17:59
Fajny pomysł - zawsze nadmiar białej kiełbasy /np. po wielkanocy/ zamrażałam ale teraz wypróbuję ten sposób.
Łukasz15 22.06.2016 23:02
Świetna kiełbasa
RenataZ-et 22.06.2016 22:48
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak