Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks "Tulipan"

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 6 sztuk
cukier 1/2 szkl
mąka 2 szkl
olej 6 łyżek
zapach migdałowy 1
proszek o pieczenia 2 łyzeczki
mak 1/2 szkl
kisiel 2 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks "Tulipan"

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopiony tłuszcz letni, olej, mąkę z proszkiem, zapach i ubita pian,ę z białek. Wymieszać. Ciasto podzielić na cztery części: do jednej dać mak, do drugiej kisiel, do trzeciej kakao a do czwartej mąkę. Do każdego można wsypać szczyptę proszku do pieczenia. Na blaszkę dodajemy jedno na drugi i pieczemy na formie najlepiej z kominkiem. Pieczemy w 170 stopni ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.03.2013 10:09
Dobry keks.
sylwiusia055 06.03.2013 09:07
smacznie wygląda napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak