Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag.
cukier 10 dag.
jajko 2 szt.
aromat rumowy 7 kropli
cukier waniliowy 1.5 dag.
mąka pszenna 25 dag.
sól szczypta
proszek do pieczenia 1.5 dag.
śmietana 4 łyżki
skórka pomarańczowa 5 dag.
rodzynki 10 dag.
orzechy włoskie 5 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Bakalie moczymy w aromacie rumowym.Margarynę kroimy w kostkę.Ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.Dodajemy szczyptę soli.Cały czas ucierając dodajemy stopniowo jajka,makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,śmietanę.Na koniec dodajemy bakalie.Mieszamy.Formę papierem wykładamy papierem do pieczenia.Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 17.05.2013 18:46
Super ciacho
kamyk 14.12.2012 13:21
super ciacho ja zawsze uwielbiam
Renataj 14.12.2012 10:33
Święta tuż, tuż a u mnie keks na święta to ciasto obowiązkowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak