Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 3 szklanka
mleko 1/2 szklanka
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
bakalie

Porada

Bakalie obtaczamy dokładnie w mące, dzięki temu nie opadną na dno blachy

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Jajka z dodatkiem cukru ubijamy na parze. Margarynę miksujemy, dodajemy mleko, proszek do pieczenia, a następnie powoli dodajemy ubite jajka z cukrem, ciągle powoli miksując. Na koniec dodajemy bakalie, które najpierw obtaczamy w mące, mase przelewamy do blachy keksówki, pieczemy ok 50 min w tem 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.07.2014 13:27
lubię taki
Jodaj 23.06.2014 12:50
extra keks :)
Wiktoria29 15.06.2014 16:30
prosty i smaczny
mirosława4 15.06.2014 11:50
zjadłabym :)
Lidzia 15.06.2014 10:22
Smaczniutki.
Paolcia 15.06.2014 09:39
dobry na każdą pogodę :)
olkaaa 15.06.2014 09:28
już dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak