Kebabowe, małe pizzerinki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    60 dag
  • pierś z kurczaka

    podwujna
  • kapusta pekińska

    1 kg
  • Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat

    1 sztuka
  • sos czosnkowy

    do smaku
  • drożdże

    10 dag
  • jajko

    6 sztuk
  • mąka

    1 kg
  • papryka czerwona

    3/4 słoiczka
  • ogórki kiszone

    1 słoik
  • mleko

    2 szklanki
  • margaryna w kostce

    125 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • chilli

    2 papryczki
  • kolendra

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w paski, potem w kostkę. Obtaczamy mięso ww przyprawie kebab-gyros. Zostawiamy tak ja na godzinę. W tym czasie odcedzamy kukurydze i fasolę. Mięso smażymy na oleju. Kapustę siekamy.Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i posiekaną drobniutko papyrkę chilli. oraz cebulę pokrojona takze w kostkę.paprykę oraz ogórki kroimy w kostkę. dodajemy do reszty. dodajemy kapustę pekińską.
Dodajemy sos czosnkowy. wszytsko mieszamy. Sos - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/156609/sos-czosnkowy-dianixa.html
Ciasto: margaryna, szczypta soli, mleko, mąka, drożdze żółtka jaj.

Z mleka i drożdzy robimy roczyn i dodajemy do reszty składników i posiekanej nożem magraryny. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3o minut.

wrośnięte ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka. Na każdy z nich wykładamy farsz i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 06.01.2013 20:47
uwielbiam je, bardzo podzielne i pyszne
AURELKA 24.11.2012 19:59
uwielbiam
Lemon 21.11.2012 18:04
pycha
ziutula 21.11.2012 17:42
ale lubię takie smakołyki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat