Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab na frytkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

frytki garsć
filet z kurczaka 1 podwójny
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
majonez 4 łyżki
keczup 2 łyżki
sałata lodowa garsć
pomidor 1 szt
ogórek 1 szt
cebula 1/2 szt
sól do smaku
jogurt naturalny 165 g
cukier 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt
koperek 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab na frytkach

Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w większą kostkę oprószamy przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym i smażymy na oleju do miękkości. Sałatę lodową kroimy w paski, ogórka, pomidora i cebulę kroimy w kostkę i posypujemy solą. Keczup mieszamy z majonezem. Do jogurtu naturalnego wsypujemy cukier, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Frytki smażymy na rozgrzanym oleju, osączamy i polewamy sosem majonezowo- keczupowym. Na talerz wykładamy sałatkę oraz mięso które polewamy sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 02.07.2017 12:04
super,fast food w domu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak