Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jogurt naturalny 100 g
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
mięta
oregano
natka pietruszki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa gyros
czosnek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab

1. Cebulę drobno posiekać
2. Do miski włożyć mięso mielone i dodać cebulę
3. Przecisnąć czosnek przez praskę
4. Wymieszać składniki (najlepiej widelcem)
5. Dodać bułkę tartą
6. Drobno posiekać miętę, oregano i natkę pietruszki
7. Wbić jajko
8. Doprawić solą i pieprzem
9. Dokładnie wyrobić masę rękami aż będzie jednolita
10. Formować podłużne kotleciki i nakładać je na patyczki do szaszłyków
11. Delikatnie układać kebaby na rozgrzanym grillu (za mokre mięso może łatwo odpaść od patyczka, więc trzeba uważać)
12. Piec około 10 minut często obracając, żeby upiekło się równomiernie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak