Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 czubata łyżeczka
woda wrząca 1/4 szklanki
biała czekolada 1/2 tabliczki
śmietana kremówka 1/3 szklanki
cukier puder do smaku
mleko bardzo zimne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną

Kawę zalać wrzącą wodą. Dodać do niej cukier waniliowy i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, odłożyć na chwilę. Jak czekolada się roztopi, dokładnie wymieszać, ostudzić. Bardzo zimne mleko rozlać do dwóch szklanek. Do mleka wlać czekoladową kawę. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Śmietanę rozłożyć do szklanek z kawą. Podawać ze słomką od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak