Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną

Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 czubata łyżeczka
  • woda

    wrząca 1/4 szklanki
  • biała czekolada

    1/2 tabliczki
  • śmietana kremówka

    1/3 szklanki
  • cukier puder

    do smaku
  • mleko

    bardzo zimne 1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę zalać wrzącą wodą. Dodać do niej cukier waniliowy i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, odłożyć na chwilę. Jak czekolada się roztopi, dokładnie wymieszać, ostudzić. Bardzo zimne mleko rozlać do dwóch szklanek. Do mleka wlać czekoladową kawę. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Śmietanę rozłożyć do szklanek z kawą. Podawać ze słomką od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat