Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórki ze słoniny 1,5 kg
kasza gryczana 1,5 litr
ryż 0,5 litr
krew 2 szklanki
pieprz
sól
grube jelita wieprzowe

Przepis i sposób przygotowania na: kaszanka

skórki ze słoniny gotujemy, ostudzamy, a następnie przepuszczamy przez maszynkę. Kaszę i ryż gotujemy z dodatkiem wody z gotowanej słoniny. Przepuszczone przez maszynke skórki mieszamy z ostudzoną kaszą i ryżem, dolewamy krew, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą, dokładnie razem mieszamy, powstała masę nakładamy do oczyszczonych jelit, które zawiązujemy z dwóch stron. Wypełnione jelita nakładamy na blachę, pieczemy w temeraturze ok 180 stopni przez ok 1,5 godziny, do momentu aż skórki się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 15.12.2012 21:27
pomysłowe :) pewnie pyszneeeeeee :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak