Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masła 115 gram
kaszki bulgur 350 gram
wywaru warzywnego 850 gram
pieczarek i boczniaków 225 gram
oliwy z oliwek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z grzybami

Cebulę pokroiłam w kosteczkę i zeszkliłam na maśle.Dorzuciłam kaszę .Cały czas mieszając gotowałam ją ok.4 minut.Zalałam wywarem i doprowadziłam do wrzenia,przykryłam rondel i gotowałam na wolnym ogniu 10-15 minut aż kasza wchłonęła wywar. Na rozgrzanej oliwie z oliwek usmażyłam oczyszczone i pokrojone grzyby.Gdy były miękkie,doprawiłam przyprawami typu sól,pieprz. Grzyby wymieszałam z kaszą.Dodałam jeszcze 1 łyżkę masła i wymieszałam.Podawałam od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak