Kasza jaglana i amarantus z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1/2 szklanki
  • ziarna amarantusa

    1/2 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • jabłka

    2 szt
  • rodzynki

    30 g
  • morele suszone

    10 szt
  • śliwki suszone

    20 szt
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • Cynamon mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • śmietana 18 proc

    do polania dania
  • Cynamon mielony Prymat

    do posypania dania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kasza jaglana i amarantus z bakaliami foto
Gotować kaszę jaglaną z ziarnami amarantusa ok. 10 minut. Jeśli woda całkiem wyparuję należy podlewać odrobiną wody.
Krok 2 - Kasza jaglana i amarantus z bakaliami foto
Pokroić jabłka na małe kawałki.
Krok 3 - Kasza jaglana i amarantus z bakaliami foto
Dodać jabłka do kaszy z amarantusem i dalej gotować pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 4 - Kasza jaglana i amarantus z bakaliami foto
Sparzyć rodzynki i suszone morele i dodać je razem ze suszonymi śliwkami do ugotowanej kaszy.
Krok 5 - Kasza jaglana i amarantus z bakaliami foto
Doprawić miodem i cynamonem. Wymieszać. Podawać ze śmietaną i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat