Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza Babci Marty

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1l
woda 0,5l
kasza jaglana 400g
marchew 4szt
pietruszka 3szt
seler 1szt
pieczarki 20dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza Babci Marty

Kroki postępowania

1
Warzywa trzemy na tartce. Podsmażamy na patelni około 10minut na odrobinie margaryny co chwile mieszając
Krok 1 - Kasza Babci Marty  foto
2
Pieczarki kroimy w grubsze plastry i podsmażamy aż wyparuje z nich woda.
Krok 2 - Kasza Babci Marty  foto
3
Mleko i wodę wlewamy do garnka (garnek 3/4l). Czekamy aż nam się zagotuje i wsypujemy całe opakowanie kaszy. Gotujemy kilka minut.
Krok 3 - Kasza Babci Marty  foto
4
Dodajemy wszystkie warzywa. i Gotujemy jeszcze 10minut ciągle mieszając
Krok 4 - Kasza Babci Marty  foto
5
Garnek z kaszą i warzywa zawijamy w ręcznik i wkładamy do worka. Odstawiamy na dwie godziny najlepiej włożyć w pierzynę. Moja babcia zawsze tak robiła.
Krok 5 - Kasza Babci Marty  foto
6
Kaszę doprawiamy na koniec sola i pieprzem mieszamy i Gotowe. Polecam smakuje nawet najmłodszym domownikom
Krok 6 - Kasza Babci Marty  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.11.2015 13:02
pożywny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak