Kasza Babci Marty

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1l
  • woda

    0,5l
  • kasza jaglana

    400g
  • marchew

    4szt
  • pietruszka

    3szt
  • seler

    1szt
  • pieczarki

    20dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kasza Babci Marty  foto
Warzywa trzemy na tartce. Podsmażamy na patelni około 10minut na odrobinie margaryny co chwile mieszając
Krok 2 - Kasza Babci Marty  foto
Pieczarki kroimy w grubsze plastry i podsmażamy aż wyparuje z nich woda.
Krok 3 - Kasza Babci Marty  foto
Mleko i wodę wlewamy do garnka (garnek 3/4l). Czekamy aż nam się zagotuje i wsypujemy całe opakowanie kaszy. Gotujemy kilka minut.
Krok 4 - Kasza Babci Marty  foto
Dodajemy wszystkie warzywa. i Gotujemy jeszcze 10minut ciągle mieszając
Krok 5 - Kasza Babci Marty  foto
Garnek z kaszą i warzywa zawijamy w ręcznik i wkładamy do worka. Odstawiamy na dwie godziny najlepiej włożyć w pierzynę. Moja babcia zawsze tak robiła.
Krok 6 - Kasza Babci Marty  foto
Kaszę doprawiamy na koniec sola i pieprzem mieszamy i Gotowe. Polecam smakuje nawet najmłodszym domownikom

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 24.11.2015 13:02
pożywny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat