Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 250 ml.
masło 12 dag.
mąka pszenna 1 szkl.
sól szczypta
jajko 5 szt.
budyń śmietankowy 1 szt.
cukier 20 dag.
masło roślinne 25 dag.
mleko 0.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Wodę zagotowujemy z masłem i solą.Do gorącego płynu dodajemy mąkę.Mieszamy dokładnie.Odstawiamy do ostygniecia.Pojedyńczo dajemy jajka i przez cały czas ucieramy.Dodajemy proszek do pieczenia.Mieszamy.Ciasto dzielimy na dwie części.Pieczemy dwa placki w temp. 180*C na złoty kolor.KREM; Gotujemy słodki budyń.Odstawiamy do wystygnięcia.Masło ucieramy.Dodajemy po jednej łyżce budyniu przez cały czas ucierajac.Placki przekładamy kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.05.2013 11:38
uwielbiam!
fotoviderek 08.05.2013 08:11
Karpatka pierwsza klasa :)
Adam/ZUB3R 02.04.2013 16:58
smaczna karpatka
pierniczkowo 06.02.2013 11:53
jedno z moich ulubionych ciast:)
monisia1977 04.02.2013 11:27
pycha
pajbek 04.02.2013 04:27
Pyszna :-)
Renataj 04.02.2013 00:06
Moja ulubiona.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak