Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karminadle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wieprzowina 40 dag
filet śledziowy 1 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 5 łyżek
mleko
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karminadle

Bułkę namocz w mleku, a następnie odciśnij. Mięso ze śledziem i bułkę przepuść przez maszynkę. Cebulę drobniutko posiekaj lub zetrzyj na tarce, dodaj do mięsnej masy razem z jajkiem, dopraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj niewielkie okrągłe, spłaszczone kotleciki i usmaż je z obu stron na złoty kolor na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 06.01.2013 13:40
Karminadle ze śledziem? Pierwsze słyszę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak