Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka po Mazowiecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Papryka ostra mielona Prymat 2 Łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 Łyżka
czosnek 4 Ząbki

Mięso

Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 Kilogramy

Porada

Najlepiej jest 10 minut przed wyjęciem mięsa rościąć folię żeby skórka się przypiekła.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po Mazowiecku

Obrać i pokroić czosnek w kostkę. Wymoczyć mięso. Posypać przyprawami i wstawić do piekarnika (nagrzanego na 180 stopni) na 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak