Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z ziemniakami i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 3 plastry
zupa cebulowa 1 op
śmietana 30% 200 ml
olej
pieczarki 200 g
ziemniaki 4 szt
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z ziemniakami i pieczarkami

Plastry karkówki lekko rozbijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym , posypujemy zupą cebulową, odstawiamy na 1-2 godziny.Zalewamy śmietaną . Obieramy ziemniaki , kroimy w małe plastry , układamy na mięsie.Tak samo robimy z pieczarkami.Pieczemy 1 1/2 godziny w 170-180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wirtualnykucharz 15.05.2015 18:50
wspaniałe jedzonko
Damiano
Damiano 14.05.2015 08:15
bardzo dobra
Smaczna_B 11.05.2015 16:27
to danie 3 w 1, bardzo smaczne
w mojej kuchni 10.05.2015 16:02
pyszne jedzonko podano do zjedzenia..
iskierka.ag 10.05.2015 15:59
Musi byś smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak