Karkówka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    ok1-1,5kg bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata:3 łyżki oliwy,liść laurowy, sól peklowa,majeranek,kolendra,3/4 ząbki czosnku, cząber, tymianek,sól,pieprz, łyżeczka musztardy,1-2 łyżki octu z czerwonego wina,

Mięso zostawić w marynacie pod przykryciem na kilka h.Piec w rękawie ok1,5 h w200stopniach,kilka razy przewracać mięso w trakcie pieczenia i podlewać wytworzonym sosem:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 02.08.2012 20:16
nie ma to jak pyszne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat