Karczek w marynacie z jałowcem

Karczek w marynacie z jałowcem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    2 kg
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    4 op
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karczek w marynacie z jałowcem

Karczek kroimy na 12 kawałków, myjemy i osuszamy. Przekładamy do garnka. Marynaty wlewamy do miseczki dodajemy kucharka, pieprz i mieszamy. Wlewamy na przygotowane mięso. Dajemy do lodówki na 12 godzin i mieszamy, aby dobrze mięsko się zamarynowało. Smażymy na rozgrzanym grillu z dwóch stron. Podlewając pozostałą marynatą, aby mięso się nie wysuszyło. Gotowe mięsko przekładamy na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat