Karczek w marynacie z jałowcem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    2 kg
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    4 op
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek kroimy na 12 kawałków, myjemy i osuszamy. Przekładamy do garnka. Marynaty wlewamy do miseczki dodajemy kucharka, pieprz i mieszamy. Wlewamy na przygotowane mięso. Dajemy do lodówki na 12 godzin i mieszamy, aby dobrze mięsko się zamarynowało. Smażymy na rozgrzanym grillu z dwóch stron. Podlewając pozostałą marynatą, aby mięso się nie wysuszyło. Gotowe mięsko przekładamy na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat