Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek marynowany z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

Tymianek suszony Prymat 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
miód płynny 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki

mięso

karczek 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek marynowany z grilla

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy na plastry. Każdy z plastrów rozbijamy delikatnie tłuczkiem albo pięścią. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Polewamy nią mięso. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smażymy na rozgrzanym ruszcie z obu stron około 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.06.2016 13:46
wygląda smacznie
mirosława4 18.06.2016 20:18
nasze ulubione mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak