Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    20 dag
  • woda

    2 szklanki
  • kminek

  • pieprz

  • sól

  • boczek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Dodajemy kminek, przyprawiamy solą i pieprzem (ja dodaję również trochę magi). Na koniec wrzucamy wcześniej podsmażony boczek pokrojony w kostkę i zagęszczamy wodą z mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna5 25.04.2012 14:53
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat