Kapusta z cieciorką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • pieczarki

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • ciecierzyca

    200 g
  • marchew

    200 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3-4 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4-5 szt
  • sól i pieprz

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • masło

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • pomidory

    2-3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta z cieciorką  foto
Cieciorkę myjemy i zalewamy zimną wodą na 12 h. Po tym czasie zalewamy nową posolona wodą i gotujemy na małym ogniu 45 minut.
Krok 2 - Kapusta z cieciorką  foto
Cebulę obieramy , drobno siekamy i szklimy na maśle.
Krok 3 - Kapusta z cieciorką  foto
DO cebuli dodajemy posiekaną kapustę i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe .
Krok 4 - Kapusta z cieciorką  foto
Marchewki obieramy i kroimy w słupki dodajemy do kapusty. Wlewamy 1 szkl wody i dusimy do miękkości.
Krok 5 - Kapusta z cieciorką  foto
Obrane , pokrojone w paseczki i podsmażone pieczarki dodajemy razem z cieciorką do kapusty
Krok 6 - Kapusta z cieciorką  foto
Pomidory pokroić w kostkę i dodać do garnka. Dusimy całość 15 minut i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat