Kapusta włoska z bekonem – jarzynka :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1/4 szt
  • bekon

    3 plasterki
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • pieprz mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeszcze jedna jarzynka robiona zupełnie inaczej niż u nas . szybka, oryginalny smak , smaczna – polecam .
Bekon drobno pokroić i usmażyć bez rumienienia . Dodać usiekaną cebulę i zeszklić ją . Kapustę drobno usiekać i sparzyć . Odsączyć i dodać do bekonu z cebulą . Włożyć masło . Dusić mieszając przez 20 minut pod przykryciem . Doprawić pieprzem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 06.01.2011 19:05
Kapusta włóska? Ciekawe. Trzeba wypróbować.
ElizaT 02.01.2011 22:57
ciekawie, chętnie wykorzystam Pani przepis !
alaaa 18.12.2010 20:10
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat