Kapusta kwaszona a la bigos

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1
  • kiełbasa zwyczajna

    15 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    200 ml
  • kapusta kwaszona

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kwaszoną płuczemy w wodzie i dokładnie wyciskamy. Wrzucamy do rondelka i gotujemy. Dodajemy pokrojoną marchew, łyżkę koncentratu, przyprawę Prymat i gotujemy, aż kapusta zmięknie. Jeśli cała woda odparuje podlewamy bulionem. Pod koniec wrzucamy jeszcze pokrojoną kiełbasę. Zdejmujemy z ognia i czekamy, aż wystygnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 26.10.2012 19:11
zjadłabym teraz gdy robi się zimno brrr
edyta44 27.07.2011 11:54
interesujace
Ania67 02.04.2011 13:51
Ciekawa propozycja
marta0906 09.01.2011 12:58
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat