Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta faszerowana pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
bulion warzywny 600 ml
mleko 1 szkl
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta faszerowana pieczarkami

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, włożyć do garnka z osolonym wrzątkiem, gotować 10 min. Główkę wystudzić, wyciąć głąb, Bułkę namoczyć w mleku.
Cebulę i pieczarki obrać, posiekać, zeszklić na oliwie, wymieszać z odciśniętą bułką i jajkiem na masę, dodając kilka łyżek wody. Farsz doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Liście kapusty rozchylić, włożyć między nie nadzienie, docisnąć, tak, aby główka odzyskała pierwotny kształt. owinąć ją folią aluminiową, włożyć do garnka, wlać gorący bulion, przykryć. Gotować 40 minut na małym ogniu. Kapustę wyjąć, odwinąć z folii, podzielić na ósemki. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak