Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kwas cytrynowy Prymat 2 szczypty
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
cebula 1,5 sztuki
cukier do smaku
oliwa do smaku
kapusta czerwona 1 sgłówka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta

kpustę fioletową/czerwoną szatkujemy. Przygotowujemy dyzy grnek zGOTOWUJEMY W NIM wodę. Dodajemy ją do wrzątku i po około 4 minutach odcdzamy. Oblewamy zimną wodą i dodajemy kwasek cytrynowy co pozwoli nam utrzymać kolor naszej kapusty. Do smaku dodajemy sół, piperz, cukier. Cebulę obieramy, siekamy i dodajemy do reszty. Mieszamy i doprawiamy oliwą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 02.05.2013 22:12
przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak