Kapuśniak z kwaszonej kapusty z wędzonymi żeberkami i ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    40 dkg
  • żeberka

    40 dkg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • kapusta kwaszona

    40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka zalać wrzątkiem i gotować przez pół godziny. Dodać kapustę i gotowac do miękkości. Dodać liście laurowe. Ugotować wywar z włoszczyzny, potem odcedzić, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Przelać do kapusty. Żeberka pokroić na porcje, włożyć ponownie do zupy. Z mąki i tłuszczu przygotować zasmażkę, wlać do zupy. Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 07.10.2011 11:45
mniammm-pyszny kapuśniak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat