Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania 8 sztuk
jajko 3 sztuki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
curry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie

Od kani obcinamy trzon, obieramy ją nożem.Delikatnie Ubijamy z 2 stron. Obtaczamy w jajku z przyprawami. Natsępnie w bułce, smazymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 15.12.2012 18:49
bardzo lubię
dianix 15.12.2012 17:35
Dlatego napisane deliakatnie, czyli troszeczkę, zawsze tak robię i wychodzi dobrze, a robię czesto, gdyż na grzybobranie też często chodzę.
Mysiunia 15.12.2012 17:20
kania jest tak delikatna że jeśli ją ubijemy z dwóch stron to już nie będzie czego panierować, bo się rozpadnie na wiele małych kawałków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak