Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jaja

    2
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 szklanka
  • maślanka

    1 szklanka
  • olej

    3 łyżki
  • kakao NESQUIK

    2 łyżki
  • jabłka

    2
  • cukinia

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem foto
Jabłko myję, obieram, wycinam pestki i ogonki i kroje w kosteczkę. Cukinię myję, obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach. Bierzemy dużą miskę i wsypujemy do niej mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sól i cukier waniliowy - mieszamy na sucho. Następnie dodaję maślankę, cukinię, olej i jajka i ponownie mieszam - nie trzeba starannie. ciasto rozlewam do papierowych foremek - tak na 1/3 wysokości.
Krok 2 - Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem foto
Następnie wrzucam do foremki kilka kostek jabłka - zalewam ponownie ciastem i znowu wrzucam kilka kosteczek jabłka na wierzch. T
Krok 3 - Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem foto
ak przygotowane Muffiny wkładam do rozgrzanego do 180C piekarnika i piekę ok 25 - 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 30.09.2012 09:57
świetne!
Misiabe 23.08.2012 13:07
Ciekawy pomysł!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat