Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jaja 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
olej 3 łyżki
kakao NESQUIK 2 łyżki
jabłka 2
cukinia 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem

Kroki postępowania

1
Jabłko myję, obieram, wycinam pestki i ogonki i kroje w kosteczkę. Cukinię myję, obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach. Bierzemy dużą miskę i wsypujemy do niej mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sól i cukier waniliowy - mieszamy na sucho. Następnie dodaję maślankę, cukinię, olej i jajka i ponownie mieszam - nie trzeba starannie. ciasto rozlewam do papierowych foremek - tak na 1/3 wysokości.
Krok 1 - Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem foto
2
Następnie wrzucam do foremki kilka kostek jabłka - zalewam ponownie ciastem i znowu wrzucam kilka kosteczek jabłka na wierzch. T
Krok 2 - Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem foto
3
ak przygotowane Muffiny wkładam do rozgrzanego do 180C piekarnika i piekę ok 25 - 30 min.
Krok 3 - Kakaowe Muffiny z cukinią i jabluszkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 30.09.2012 09:57
świetne!
Misiabe 23.08.2012 13:07
Ciekawy pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak