Jarzynowa na żeberku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    40 dag
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • por

    1/2 sztuki
  • kalafior

    1/4 małego kalafiora
  • fasolka szparagowa

    1 garstka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • pieprz ziołowy

    wg uznania
  • cebula

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć włożyć do garnka, zalać zimną wodą i doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć gaz, zszumować żeberka i gotować ok. 30 minut.
Warzywa obrać , cebulę podpiec. Do garnka włożyć cebulę, pokrojoną marchew, pietruszkę, selera i pora, gotować do miękkości żeberek.
Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę, dodać do zupy,. Fasolkę szparagowa po umyciu pokroić na mniejsze części, a kalafiora na małe różyczki., warzywa dodać do zupy. Paprykę czerwoną po umyciu i usunięciu nasion pokroić i dodać do gotującej się zupy.. Chwilę gotować, a na koniec doprawić zupę solą, pieprzem czarnym i ziołowym.
Zupę podawać z żeberkiem i pieczywem.
ben-ka
Zupę można zabielić śmietaną, ale to rzecz gustu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 20.12.2015 10:20
My też lubimy i jemy zupy na mięsie:)
adelajda 19.12.2015 15:45
Mój mąż uwielbia takie konkretne zupki
IZABELA29 19.12.2015 14:00
pyszna zupa
Wacław 19.12.2015 11:55
bogata zupa ,lubię takie :-)
mysza75 19.12.2015 11:23
pyszna zupka taka jak lubię
Futka 19.12.2015 10:39
Bardzo smakowita zupa :)
sliwka 19.12.2015 10:26
Smaczna zupka;))
Habibi 19.12.2015 10:13
Bardzo lubię takie zupki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat