Jajka z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • parmezan starty

    100 g
  • majonez

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka nakłuwamy pinezką ( aby nie pękały i skorupka idealnie odchodziła od jajek ). Gotujemy na twardo i zalewamy zimną wodą do wystudzenia. Obieramy z skorupek i kroimy na pół.

Łyżeczką wydrążamy żółtka. Żółtka oraz parmezan ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.

Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Połówki jajek napełniamy farszem serowym. Gotowe jajka można udekorować szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 10.04.2017 22:02
Bardzo smakowite:)
mirosława4 10.04.2017 11:58
bardzo dobre , lubimy
pestka 10.04.2017 11:43
smaczne śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat