Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z farszem pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
pieczarki 12 średnich
szczypiorek
cebula 1
margaryna 1 łyżeczka
sól
pieprz
papryka czerwona kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Krok 1 - Jajka z farszem pieczarkowym foto
2
Cebulę i pieczarki podsmażamy na tłuszczu (margarynie) do czasu, aż odparują wodę i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Jajka z farszem pieczarkowym foto
3
Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Następnie przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka, które przekładamy do miski. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dodajemy podsmażone pieczarki oraz drobno posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy. Farszem napełniamy białka i układamy na talerzu wyłożonym sałatą.
Krok 3 - Jajka z farszem pieczarkowym foto
4
Paprykę kroimy w drobną kostkę i układamy na jajkach. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Krok 4 - Jajka z farszem pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 31.01.2014 11:57
Muszą być pyszne :-)
adelajda 02.11.2013 19:52
lubię faszerowane jajka :)
Mniam 15.10.2013 09:02
Bardzo lubię jajka nadziewane pieczarkami.
Lis 14.10.2013 23:00
Zapowiadają się przepysznie takie jaja:)
gosia56 14.10.2013 22:52
napewno pyszne
fotoviderek 14.10.2013 21:44
Takie jajeczka to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak