Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie wiosennym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 5 szt
żółtka surowe 2 szt
musztarda 2 łyżeczki
śmietana 3 łyżeczki
jogurt naturalny 2 łyżeczki
ogórek 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
kiełki 1 op
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie wiosennym

Surowe żółtka rozetrzeć z musztardą i 1 łyżeczką śmietany, dodać jogurt oraz resztę śmietany, wymieszać.
Warzywa umyć, osuszyć. Obranego ogórka pokroić w drobną kosteczkę, rzodkiewki w plasterki. Szczypiorek posiekać. Kiełki przelać na sitku wrzątkiem, osączyć, pokroić. Składniki wymieszać z sosem, doprawić sola i pieprzem.
Jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowy, ułożyć na półmisku, polac sosem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak