Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie tatarskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki marynowane 1 mały słoik
ogórki konserwowe 1 mały słoik
cebula biała pół szt
majonez 7 łyżek
jogurt naturalny 7 łyżek
Musztarda delikatesowa Prymat pół łyżeczki
sól i pieprz do smaku

dodatkowo

jajka ugotowane na twardo
rzeżucha do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie tatarskim

Ogórki konserwowe oraz cebulę ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Grzybki marynowane bardzo drobno kroimy i dodajemy do ogórków i cebuli.
Majonez mieszamy w miseczce z jogurtem naturalnym, musztardą oraz przyprawami. Sos majonezowy dodajemy do grzybków i ogórków i dokładnie mieszamy. Jajka zalewamy wodą i stawiamy na palnik. Gotujemy przez 7 min, od momentu kiedy zaczną wrzeć. Następnie odcedzamy, obieramy ze skorupki i podajemy z gotowym sosem. Całość możemy posypać rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 02.05.2017 21:46
Klasyka dawnych domówek.
IKrakowianka 01.05.2017 21:31
bardzo smaczne
MonikaW 01.05.2017 19:59
Pycha bardzo lubię
adelajda 01.05.2017 15:24
dobre jajka
ben-ka 01.05.2017 14:19
wyglądają apetycznie
bietka 01.05.2017 13:09
smaczne jajeczka :)
bertpvd 01.05.2017 12:13
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak