Jajka w sosie majonezowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • keczup

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • jaja na twardo

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotowane na twardo wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić na pół wzdłuż. Majonez wymieszać ze śmietaną i keczupem, sosem polać ułożone na półmisku jajka, posypać posiekanym koperkiem.
RADA: żeby danie ładniej się prezentowało możemy na półmisku ułożyć kilka liści sałaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 07.03.2013 23:21
super pomysł na obiad lub przekąskę
kielcok1 10.12.2011 16:40
bardzo lubię chętnie bym zjadł
Wacław 01.08.2011 10:07
pyszne sniadanko !
Magdalena80 04.05.2011 23:43
tradycyjnie i smacznie
rakow2 03.05.2011 16:50
lubię takie jaja
romanrafal 18.01.2011 16:42
fajne i dobre
Iwusia 25.11.2010 22:46
Lubię takie jajeczka :)
marta639 17.09.2010 18:31
Bajka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat