Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka tuńczykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 szt
majonez 2 łyżki
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajka tuńczykowe

Kroki postępowania

1
Jajka gotować na twardo, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozetrzeć z żółtkami.
Krok 1 - jajka tuńczykowe foto
2
Z masy formować kulki którymi napełnić połówki białek.
Krok 2 - jajka tuńczykowe foto
3
Na każdą napełnioną masą połówkę nakładamy szprycą po kleksie majonezu i musztardy.
Krok 3 - jajka tuńczykowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.03.2014 14:38
takie właśnie lubię
ppaulina 14.02.2014 21:04
pyszne jajeczka
Grazyna0211 01.01.2014 18:04
smacznie się zapowiadają
ankaryba 07.11.2013 15:14
lubię jajeczka :-)
JOANNA16 10.09.2013 14:14
lubię takie, pycha
Motorek 26.08.2013 09:33
bardzo smaczne
teresa18 29.06.2013 18:53
świetne w smaku
Katarzyna/kate1980 11.05.2013 20:34
świetny przepis
misia53 21.04.2013 07:41
właśnie jak anemon lubię tuńczyka w połączeniu z jajem
anemon 20.04.2013 20:34
Smaczne połączenie jajek i tuńczyka.
Krystyna32 20.04.2013 16:01
bardzo lubię
cooleczka 18.04.2013 12:35
szybko i smacznie
Alex_M 18.04.2013 09:04
proste i smaczne :)
jola1512 14.04.2013 18:15
super jajka
Megg 14.04.2013 16:45
przepyszne jajeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak