Jajka flamenco

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidor

    2 szt.
  • papryka

    3 szt.
  • szeroka kiełbasa

    40 dkg
  • groszek

    1 puszka
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory pokroić na cząstki, papryki w paski, kiełbasę w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i czosnek, włożyć warzywa, groszek, podlać kilkoma łyżkami wody, doprawić do smaku i dusić 15 minut. W masie jarzynowej zrobić 6 wgłębień. Do każdego wbić po jednym jajku. Każde z jaj przykryć plastrami kiełbasy. Piec aż jajka się zetną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 12.06.2011 00:24
super
Marta92 16.05.2011 09:05
bardzo, bardzo
jola1512 03.03.2011 09:49
ale to jest pyszne!
Marta92 12.02.2011 11:18
Naprawdę polecam!
eduszo 05.12.2010 12:13
Bardzo ciekawe,musze to zrobić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat