jajka faszerowane marynowanymi maślakami

jajka faszerowane marynowanymi maślakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słoiczek marynowanych maślaków

    1 sztuka
  • ogórki konserwowe

    2 sztuki
  • majonez

    7 łyżek
  • ser gouda

    10 dag
  • jajko ugotowane na twardo

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1,jajka ugotować na twardo, wystudzić obrać i przekroić na pół.
2, delikatnie wyjąć żółtka aby nie uszkodzić białek
3,ogórki, grzybki pokroić w drobną kostkę, żółtka rozgnieść widelcem, dodać ogórki i maślaki i 4 łyż. majonezu.
4,masą napełnić połówki białek.
5, udekorować majonezem i startym serem żółtym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 17.09.2015 13:59
Super przekąska.
Laila2786 24.02.2013 11:59
ciekawe
EWI 01.02.2013 11:00
pycha
anja3107 01.02.2013 09:23
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat