Jajka faszerowane łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • łosoś wędzony

    10 dag
  • majonez

    6 łyżeczek
  • koperek świeży

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół. Wyciągnąć żółtka i rozdrobnić je widelcem. Do wgłębień po jajkach włożyć odrobinę majonezu, następnie rozdrobnione żółtka i delikatnie posypać pieprzem. Łososia posiekać i ułożyć na wierzchu jajek. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magduś83 04.02.2014 23:48
poczułam wiosnę :) he he nie wiem dlaczego chyba z powodu jajek bo Wielkanoc do tego ten zielony koperek:) a zapomniałabym zapowiadają się obłędne
Christopher 04.02.2014 20:01
Smaczne jajeczka.
adelajda 04.02.2014 17:52
będą mi smakowały :)
mitek111 04.02.2014 17:17
pięknie wyglądają
Janina 04.02.2014 16:13
Lubię jajka pod każdą postacią, Twoje wydanie prezentuje się smacznie;)
Aga-25 04.02.2014 16:04
fajne nadzienie
halina17 04.02.2014 16:02
Uwielbiam jajka faszerowane łososiem.
Agnieszka-87-25 04.02.2014 15:57
ale apetyczne są
brioszka 04.02.2014 15:56
mniam,super przystawka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat