Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane fit

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
rzodkiewki pęczek 1/2
twarożek 150 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane fit

Jajka ugotować na twardo, ugotowane zalać zimną wodą.Kiedy jaja już dobrze się schłodzą obrać je ze skorupek i przekroić na na połówki. Żółtka wyjąć z białek. i wrzucić do małej miseczki. Żółtka rozgnieść widelcem. Szczypior i rzodkiewkę drobno pokroić (część szczypiorku zostawić do dekoracji.) wymieszać z żółtkami i serkiem, doprawić solą i pieprzem, tak przygotowaną pastą napełniać połówki białek. Posypać szczypiorem. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak