Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula 1/2 sztuki
majonez 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo , następnie obieramy i przecinamy na pół. Wyjmujemy delikatnie żółtka aby nie uszkodzić białka. Żółtka przekładamy do miseczki rozdrabniamy widelcem. Do żółtek dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekaną bardzo drobno cebulę, majonez oraz sól i pieprz. Wszystko ugniatamy widelcem aby powstała dość zwarta pasta. Pastą faszerujemy połówki jajek/ białek. Przed podaniem można udekorować posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.04.2015 20:14
bardzo smaczne
erym 02.04.2015 14:55
super polaczenie!
Wiktoria29 02.04.2015 14:34
dziękuję, możesz znaleźć taki talerz w Home&You
Mniam 02.04.2015 14:25
Masz bardzo ładny talerz na jajka. Szczerze to jeszcze takiego nie widziałam. A jajeczka pysznie nadziane, takie lubię :)
Alex_M 02.04.2015 14:10
dobre jajeczko
Futka 02.04.2015 14:06
Świetne i bardzo smaczne jajka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak