Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
białko 3 sztuki
mleko 2,5 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyżki
boczek wędzony 2,5 dkg
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczniki

Żółtka wymieszać z mlekiem i mąką, doprawić solą i pieprzem. Ubić na sztywno białka i delikatnie połączyć z masą żółtkową. Smażyć owalne placki na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Boczek pokroić na plasterki i obsmażyć na tej samej patelni, ale już bez tłuszczu. Jajeczniki podawać z plastrami boczku, posypane pokrojonym szczypiorkiem. szczypiorkiem tej porcji wychodzi 12 sztuk placuszków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 29.08.2013 21:14
smaczne danie
aisza1 29.08.2013 08:06
smaczne to
RenataZ-et 29.12.2012 20:53
super śniadanko
Marta1986 26.11.2012 20:20
super
miroslawa 26.11.2012 20:01
to zapomniane śląskie danie
cooleczka 26.11.2012 19:43
fajna nazwa
cooleczka 26.11.2012 19:43
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak