Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kiełbasą wiejską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 15 cm
jajko 3-4 sztuki
szczypiorek garść
masło klarowane 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kiełbasą wiejską

Kiełbasę wiejska obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle klarowanym. Jajka wiejskie umyć i wbić do miseczki. Wlać na patelnie i delikatnie mieszać łyżka drewnianą. Dodać posiekany szczypiorek i posypać solą ziołową. Smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji. Podawać na kromce chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 17.03.2017 08:41
Tak, dekorację syn robił :)
halina17 16.03.2017 21:45
Dobra jajecznica.
Renata9 16.03.2017 21:33
Lubię takie śniadanko
Aleksandra/Olcia 16.03.2017 19:16
idealna na śniadanie
Ania321 16.03.2017 18:25
smaczna i pożywna :)
KORAL 16.03.2017 16:10
Lubię takie proste dania... widzę że chyba robiłaś zakupy w pewnym sklepie na L :)
AZgotuj 16.03.2017 12:37
uwielbiam :)
gosia56 16.03.2017 12:01
smaczne proste jedzonko;)
Bożena Matuszczyk 16.03.2017 11:57
Smaczna jajecznica w sam raz na śniadanko.;)
mirosława4 16.03.2017 11:45
smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak