Jajecznica w parówce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt.
  • jajko

    2 szt.
  • parówki

    2 szt.
  • szczypiorek

    1 łyż.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myję, obieram i przekrawam na krążki. Parówki obieram z osłonek, przekrawam na pół. Na patelni rozgrzewam olej, wykładam krążki papryki i okręgi wykonane z parówek spiętych małą wykałaczką. Po chwili wbijam w okręgi parówkowe jajka. Posypuję solą i pieprzem. Smażę do ścięcia jajek. Podaje posypane posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 28.07.2012 22:18
pomysłowe
caffee_tea 11.04.2012 18:58
dobre, dobre ; )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat