Jagodowa kasza manna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    1/2 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • czekolada biała

    50 g
  • sok jagodowy

    1/2 szkl
  • jagody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jagodowa kasza manna foto
Połamaną czekoladę dodać do mleka. Podgrzewać, aż czekolada się rozpuści, a mleko zacznie wrzeć. Kiedy tylko zacznie się gotować wsypać kaszę manną i mieszać energicznie. Gotować kaszę według instrukcji na opakowaniu. Połowę masy rozlać do silikonowych foremek serduszek.
Krok 2 - Jagodowa kasza manna foto
Do pozostałej kaszy wlać sok z jagód.
Krok 3 - Jagodowa kasza manna foto
Kaszę z sokiem jagodowym jeszcze raz zagotować.
Krok 4 - Jagodowa kasza manna foto
Jagodową kaszę wylać na białą warstwę. Odstawić do przestudzenia. Można jeszcze ciepłe wyjąć z foremek i obłożyć jagodami. U mnie jagody z soku :) Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 07.09.2016 22:12
arcydzieło!
xxKatherinee 26.06.2014 23:17
koniecznie muszę wypróbować manną w jagodowej wersji :)
Mniam 27.02.2014 18:17
Same mrożone jagody na pewno będą zbyt kwaśne. Jak dodasz cukier to owoce Ci się rozpadną i będzie dżem :) ale też tak może być.
Klausia 27.02.2014 14:30
Czy mrożone równie dobrze się sprawdzą? Czy będą za kwaśne? :)
roxip 26.02.2014 12:05
pyszności ! :)
Kuchenka 16.02.2014 20:52
pięknie wygląda!!!
Alex_M 13.02.2014 12:04
fajny deserek z manny :)
mysza75 13.02.2014 11:08
jaka piękna walentynkowa kasza :-)
gusia1000 12.02.2014 23:57
Lubię taką jeść.
fotoviderek 12.02.2014 13:30
Co za kolorek, pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat