Jagnię Abla

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mostek jagnięcia

    1,5 kg
  • sól, pieprz

    do smaku
  • roztarte ząbki czosnku

    2 sztuki
  • miód

    1 łyżka
  • dżem morelowy

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso, posypać pieprzem, odstawić na 6-8 godzin. Dżem wymieszać z wodą i miodem. Piekarnik nagrzać, zmniejszyć płomień. Mięso posmarować 2-3 łyżkami dżemu, brytfannę wysmarować masłem, ułożyć na niej mięso, piec około 1/2 godziny smarując mięso dżemem jeszcze dwukrotnie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 08.07.2011 15:57
pycha
justyna111 29.09.2010 16:43
fajne
Lidia11 29.09.2010 15:58
ciekawe
Karolcia12 28.09.2010 15:16
ciekawe czy to mięso dostanę w sklepie
plocia 27.09.2010 17:38
coś nowego i ciekawego
RenataZ-et 27.09.2010 12:47
Ciekawe połączenie składników

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat