Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3,5 szkl
cukier 1 szkl
masło 25 dag
proszek do pieczenia 1 opakowanie
jabłka 1,5 kg
jaja 2 szt
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Z mąki, jaj, masła, proszku i cukru zagnieść kruche ciasto, a następnie wstawić na godzinę do lodówki. Jabłka umyć, obrać, pokroić i dusić na lekkim ogniu do uzyskania musu. Ciasto podzielić na pól i wylepić jedną połową blaszkę, na to mus i na to resztę ciasta. Piec 40 min. w 175 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 16.10.2012 08:36
smacznie wygląda
Magdalena1110 09.10.2012 21:08
bardzo lubię
kasiaw 30.09.2012 11:31
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak