Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1
sól
Pieprz biały mielony Prymat
kolendra Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna
ananas w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z ananasem

Kroki postępowania

1
Dużą pierś z indyka przyprawiamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego z przykryciem. Mój kawałek związałam, ponieważ był bardzo płaski.
Krok 1 - Indyk z ananasem foto
2
Indyk musi się piec około godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Ostudzonego indyka kroimy w 1-1,5 cm plastry.
Krok 2 - Indyk z ananasem foto
3
Na każdy plaster indyka układamy plaster ananasa.
Smacznego :)
Krok 3 - Indyk z ananasem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 30.01.2013 07:50
fajne połączenie
Bernadeta1 08.01.2013 16:49
pyszna kolacja taki indyk z ananasem
cukiereczek 19.12.2012 08:55
pycha
Rafał10 19.12.2012 08:40
bardzo smaczne :) MNIAM
babajaga1969 19.12.2012 04:23
wygląda smacznie :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak