Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w marynacie lubczykowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1,6 kg
Liść lubczyku suszony Prymat 30 szt
czosnek 3 ząbki
mięta liście 2 szt
estragon 2 łyżki
sos balsamiczny 3 łyżki
ocet balsamiczny 4 łyżki
sól do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w marynacie lubczykowej

Udźce z indyka umyć i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Umyć liście lubczyku oraz mięty a następnie drobno posiekać. Wymieszać razem ocet, sos balsamiczny i oliwę.
Zasypać mięso zielonymi liśćmi oraz estragonem. Obficie skropić olejem z dodatkami, posolić a potem wstawić do lodówki na 6 godzin. Od czasu do czasu obracać mięso i nacierać marynatą.
Piec w temperaturze ok 180 stopni przez 1, 5 godziny (z termoobiegiem). Podawać na zimno albo na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.06.2015 20:42
Wygląda rewelacyjnie
iziona 09.06.2015 10:40
Bosko wyglada i tak pewnie smakuje
dodi 09.06.2015 09:09
ślicznie się prezentuje
RenataZ-et 08.06.2015 22:02
bardzo fajna propozycja
Wiktoria29 08.06.2015 21:18
bardzo apetycznie to wygląda
w mojej kuchni 08.06.2015 20:17
pyszny obiad podano do zjedzenia
mirosława4 08.06.2015 19:53
smaczne mięsko
berys18 08.06.2015 19:10
Wspaniałe mięsko
Justi2401 08.06.2015 19:07
Wygląda bardzo apetycznie :)
IZABELA29 08.06.2015 18:09
piękne mięsko
Franciszek 08.06.2015 17:49
Pyszne mięsko
dom-agi 08.06.2015 17:34
Wygląda pysznie!
Róża1 08.06.2015 17:08
wspaniałe mięsko !!!!!!!!
Alex_M 08.06.2015 17:00
dobre miesko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak