Indyk w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z drobiu

    3 szklanki
  • wino czerwone

    1/2 szklanki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3-4 łyżki
  • sałata

    8-10 liści
  • indyk

    75 filet z indyka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Indyka pokroić na plasterki. Wino wymieszać z wywarem drobiowym i rozpuszczoną żelatyną. Sałatę ułożyć na półmiskach, na sałacie ułożyć plasterki indyka, posypać zieleniną, zalać galaretą i odstawić do stężenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 30.08.2013 07:40
mi smakuje :-)
IKrakowianka 08.01.2013 22:44
super
kielcok1 11.12.2011 20:51
a indyk na to nie możliwe ?
rakow2 03.05.2011 16:49
indyk to fajny ptak
pioge7 06.03.2011 09:42
doskonałe
kasiaw 10.01.2011 12:04
świetny przepis
Iwusia 25.11.2010 22:44
super przepisik :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat