Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbata jesienna z pigwą, mandarynką i miodem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbata czarna mocna 2 torebki
pigwa 2-3 plasterki
mandarynka 2-3 plasterki
sok z pigwy do smaku
miód lipowy do smaku

Porada

Ja używam najczęściej herbaty angielskiej typu "breakfast", na którą składa się mieszanka gatunków indyjskich i cejlonskich. Daje mocny, aromatyczny i wyrazisty w smaku napar.

Przepis i sposób przygotowania na: Herbata jesienna z pigwą, mandarynką i miodem

W dzbanku umieścić dwie torebki błyskawicznej herbaty o mocnym naparze i zalać dwiema szklankami wrzącej wody - nakryć i pozostawić do naciągnięcia na 3-5 minut.
Do zaparzonej herbaty włożyć plasterki dojrzałej pigwy i mandarynki wraz ze skórkami i pozostawić na kilka minut ,żeby herbata nabrała aromatu.
Na końcu doprawić napar sokiem pigwowym i miodem lipowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 12.11.2015 17:26
pewnie rozgrzewa
Ewa Wojtaszko 11.11.2015 21:52
smaczna ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak